Haltiakuusen alla. Suomalaisia kirjailijakoteja

Haltiakuusen alla uusi

Omat paikat ja maisemat elävät kirjailijoiden tuotannossa: veljekset seikkailevat eteläisessä Hämeessä, muumipapan mieli palaa omalle saarelle ja Ryysyrannan Jooseppi harppoo pitkin Kainuun korpia.

Haltiakuusen alla esittelee kaikki tärkeimmät suomalaiset museoina toimivat kirjailijakodit. Mukana on 25 suomalaista kirjailijaa ja yli 30 erilaista kohdetta: syntymäkoteja, lapsuuden ja nuoruudenkoteja, itse rakennettuja taloja ja kesämökkejä. Kahta lukuun ottamatta museot ovat Suomessa. Kirja vie matkalle menneisyyteen, kirjailijoiden elämään ja mielenmaisemiin, niihin tölleihin, mökkeihin, taloihin ja kartanoihin, joista suomalainen kirjailija on ponnistanut.

Haltiakuusen alla on myös matkaopas. Sen avulla voi suunnitella joko kirjallisen keinutuolimatkan tai suunnitella lomamatkan kohteita. Kirjan runsas kuvitus johdattaa kotien tunnelmaan ja kiinnittää lukijan huomion niihin erikoisuuksiin ja yksityiskohtiin, jotka ovat vaikuttaneet kirjailijan elämään. Pienin ja vaatimattominkin koti voi olla suuri elämys, kun osaa pysähtyä hetkeksi, tutkia ja katsella avoimin mielin.

”Siinä istuen kirjoitti hän enimmät, ehkä kaikkikin teoksensa,siitä hallitsi hän ympäristöään, antoi käskyjä ja määräyksiä puotiin ja kyökkiin, siinä hän piti seuraa vierailleen, siinä suri, iloitsi, unhotti huolensa, souti pois suuttumuksensa – –” .
Juhani Aho Minna Canthista 1897

Tekijät: Anne Helttunen ja Annamari Saure
Kuvat: Jari Suominen

Julkaisuaika: 
maaliskuu 2013
Suositushinta:
0.00 €
ISBN:
978-951-692-977-7
Kirjastoluokka:
86.1
Sivuja:
250
Lisätiedot:
Sidottu