Kielen pilarit

Kielen pilarit

Markku Varis

Miksi suomen kieli on sellaista kuin se on? Ketkä ovat vaikuttaneet kielen kehittymiseen? Millaisten pilareitten varaan suomi rakentuu?

Kielen pilarit vastaa edellä mainittuihin kysymyksiin kansanomaisesti mutta tieteeseen nojautuen. Teos on poikkitieteellinen selvitys niistä taustoista, jotka ovat vaikuttaneet suomen kielen kehitykseen aikojen alusta nykyhetkeen saakka.

Esille tulee kielitieteen ja -politiikan lisäksi se, miten kirjallisuus, koululaitos ja tiedotusvälineet kulloinkin ovat ohjailleet suomen kieltä. Kirjassa esiintyviä henkilöitä ovat muun muassa Mikael Agricola, Aleksis Kivi, Mika Waltari, E. N. Setälä ja Auli Hakulinen.

Kielellisen sivistyksen kulmakiviä tarkasteleva teos sopii myös oppimateriaaliksi kansallisesta historiasta, suomen kielestä, kirjallisuudesta, kielikasvatuksesta ja mediasta kiinnostuneille lukijoille.

Markku Varis (s. 1963, Sodankylä) on filosofian ja kasvatustieteen tohtori, joka on perehtynyt erityisesti oppikirjojen kielikäsityksiin sekä julkiseen kielenkäyttöön.

Julkaisuaika: 
Helmikuu 2017
Suositushinta:
0.00 €
ISBN:
978-952-304-118-9
Kirjastoluokka:
86
Sivuja:
346
Lisätiedot:
formaatti