lehdistötiedoitteet

Tervetuloa Kenen aika? -kirjan julkaisutilaisuuteen

Tomi Huttusen ja Tintti Klapurin toimittama kokoelma

Kenen aika? Esseitä venäläisestä nykykirjallisuudesta (Avain)

julkistetaan Turun kirjamessuilla lauantaina 6.10. klo 14.15–15.00 kokoustilassa 1-2. Vararehtori Riitta Pyykkö haastattelee prof. emer. Pekka Pesosta ja toimittajia.

Ristiriitainen Paavolainen: tulkintoja hänen kirjoituksistaan

Kokoelman esseet piirtävät Paavolaisen elämänkaarta kiihkeästä elämänpalvojasta keski-ikää lähestyväksi mieheksi, jonka maailmantapahtumat heittivät vastatusten kuoleman kanssa.

Incognito on säkenöivän älykäs ja ajatuksia herättävä tietokirja aivojen tiedosta­mattomasta puolesta

Tietoinen minä – se mitä pidät omana itsenäsi – on vain jäävuoren huippu.


Neurotieteilijä David Eaglemanin Incognito tarkastelee aivojen toimintaa ja antaa samalla vastauksen moneen ajankohtaiseen kysymykseen: mitä yhteistä on esimerkiksi perhesurmaajilla, miksi salaisuuksia on vaikea säilyttää, mistä johtuu uskottomuus?

Arvostelukappaleiden tilaamisessa häiriötä

Arvostelukappaleiden tilaamisessa verkkosivujemme kautta on ollut häiriötä maalis-huhtikuussa, joten valitettavasti kaikkia tilauksia ei ole tullut perille. Korjaamme vikaa parhaillaan, mutta sillä välin tilaattehan kirjat suoraan sähköpostilla osoitteesta saara.oranen@btj.fi

Pahoittelut tästä vaivasta ja siitä, että kirjoja on joutunut odottamaan.

Bestseller-teos heistä, jotka vaikenevat mieluummin kuin puhuvat

Susan Cainin tietokirja Hiljaiset kuvaa yhteiskuntaa, joka suosii ekstroverttejä. Teos kannustaa hiljaisia ja ujoja olemaan luonnolleen uskollisia.

”Sain teoksen luettua kuukausi sitten, enkä saa sitä mielestäni. Se on niin monessa suhteessa tärkeä kirja.”

BTJ Finland laajentaa kirjastoille suunnatun ammattikirjallisuuden valikoimaansa

Kirjastoalan toimija BTJ Finland tulee keskittymään yhä voimakkaammin uusien palvelujen kehittämiseen kirjastoille. BTJ:hin kuuluva Avain-kustantamo laajentaa kirjastoille suunnattujen ammatti-, tieto- ja äänikirjojen valikoimaansa. BTJ lopettaa yleisen kirjallisuuden kustantamisen syksyllä 2012 keskittyäkseen vahvemmin ydinosaamiseensa eli kirjastoille suunnattuihin palveluihin.

Pulitzer-ehdokas Hunajaa ja tomua piirtää unohtumattomia kuvia nyky-Pakistanin kauneudesta ja julmuudesta

Amerikkalais-pakistanilaisen Daniyal Mueenuddinin pienoisromaani Hunajaa ja tomua koostuu kahdeksasta novellista, joissa pakistanilaisen yhteiskunnan erityispiirteet avautuvat länsimaiselle lukijalle myötätuntoisesti, sortumatta makeilevaan eksotiikkaan.

Ajankohtaiset tietoteokset antavat äänen ja taustan arabimaiden kansannousuille

Avain julkaisee kaksi uutuusteosta, jotka luovat katsauksen keväällä 2011 arabimaissa tapahtuneisiin vallankumouksiin: Mediatutkija Lilly Korpiolan ja tutkiva toimittaja Hanna Nikkasen Arabikevät esittelee vallankumouksen syitä ja seurauksia eri teemojen kautta. Tunisialaisen bloggaaja Lina Ben Mhennin Tunisialainen tyttö on hätkähdyttävä tositarina siitä, miten tavalliset kansalaiset kokivat tapahtumat sekä miten sosiaalinen media muutti maailmaa.

Huumoripitoinen tietokirja Vuoden mutsi lähestyy äitiyttä ronskilla otteella

Vuoden mutsi on äitiyskirja, joka ohittaa pastellinsävyisen pehmoilun ja kertoo, millaista oikeasti on olla paksuna, synnyttää ja imettää. Teoksen missio on ilahduttaa ja tsempata äitiä matkalla kahdesta viivasta yhteen kynttilään.

Kulttisuosikki Ursula K. Le Guinin Harhakaupunki on jatko-osa kuuluun Hain-sarjaan

Harhakaupunki sijoittuu tulevaisuuden Pohjois-Amerikkaan ja edustaa yhteiskunnallista science fictionia parhaimmillaan. Teosta on kutsuttu myös tulevaisuuden antropologiaksi.

Julkaise syötteitä